Rob van der Windt

Tuinonderhoud voor senioren

Tuinonderhoud voor senioren

Steeds meer senioren wonen zelfstandig en ondervinden dat het tuinonderhoud een steeds grotere belasting begint te worden. Tuinonderhoud kan een zware klus zijn en komt steeds weer terug. Wanneer u ouder wordt heeft u misschien niet meer de mogelijkheid om het tuinonderhoud zelf uit te voeren. Tuinonderhoud uitvoeren voor senioren vraagt echter nét dat beetje extra. Niet omdat senioren veeleisender zijn maar omdat senioren vaak tegen specifieke problemen aanlopen in de tuin. Door onze ruime ervaring met tuinonderhoud voor senioren kunnen wij u dus nét dat beetje extra bieden.

Hulp vanuit uw omgeving of familie is misschien niet altijd mogelijk, niet voldoende of u wilt anderen niet met ‘uw probleem’ opzadelen.

Uw mooie, goed onderhouden tuin kan dan binnen korte tijd uitgroeien tot een ware nachtmerrie.

Misschien overweegt u zelfs wel om te gaan verhuizen naar een woning zonder tuin. Het tuinonderhoud uitbesteden is voor veel senioren dan ook de ideale oplossing om toch van hun fijne woning en tuin te kunnen blijven genieten.

Vaker thuis? Dan is een fijne tuin nóg belangrijker

Wanneer u ouder wordt en mag genieten van uw welverdiende pensioen, ervaart u wellicht ook dat u vaker thuis bent. Doordat u vaker thuis bent, ‘ziet’ u uw tuin ook vaker. Wanneer het tuinonderhoud te zwaar voor u wordt, kan het zijn dat u daardoor iedere dag, met pijn in uw hart, geconfronteerd wordt met de achteruitgang van uw tuin.

Wij helpen u graag om te voorkomen dat uw tuin een oerwoud wordt. Doordat senioren steeds langer thuis blijven wonen (al dan niet noodgedwongen) is er vaak meer hulp nodig. Hulp in de huishouding is alom geaccepteerd maar hulp bij het onderhouden van uw tuin is nog wat minder bekend. Toch is dit een goede manier om uw tuin netjes te houden.

Een fijne tuin is misschien nog wel belangrijker voor mensen die meer aan huis gekluisterd zijn. Het geeft u de mogelijkheid om even naar buiten te stappen en te genieten van de zonnestralen vanuit uw eigen tuinstoel.

Ook tijdelijk tuinonderhoud is mogelijk

Zit u tijdelijk in de lappenmand of moet u vanwege een behandeling worden opgenomen in het ziekenhuis? Ook dan staan wij voor u klaar om uw tuin te onderhouden.

U bepaalt zelf wanneer u ons inschakelt en wanneer u de werkzaamheden eventueel zelf weer wilt hervatten. Neemt u even contact met ons op om aan te geven wanneer u wenst dat de werkzaamheden in gaan en wat u precies van ons verwacht.

Natuurlijk voeren wij niet alleen tuinonderhoud voor senioren uit, ook mensen met een chronische aandoening kunnen afhankelijk zijn van extra hulp in de tuin.

Zelf werkzaamheden in uw tuin uitvoeren? Geen probleem!

Wilt u zelf werkzaamheden uitvoeren? Geen probleem! U voert alleen de werkzaamheden uit welke u wilt uitvoeren of welke u nog kan uitvoeren. De zware klussen laat u gewoon aan ons over. 

Liever alles uitbesteden? Ook dat is uiteraard geen probleem.

Nieuwe plantjes gekocht? Wij planten ze graag voor u!

Ook het ‘gezellig’ maken van uw tuin behoort tot de mogelijkheden. Planten fleuren niet alleen de tuin op maar uit onderzoek is zelfs gebleken dat ze ook een positieve bijdrage leveren aan onze gezondheid.

Plantenbak met muurstenen - huidige tuinproject

Toch is het niet altijd even gemakkelijk om die nieuwe planten in de aarde te zetten. Wanneer u al wat ouder bent is het wellicht niet zo gemakkelijk meer om op uw knieën op de grond te zitten of misschien bent u helemaal niet meer zo mobiel. Laat dat echter geen reden zijn om dan maar af te zien van het aanschaffen van nieuwe plantjes!

Heeft u een bak viooltjes gekocht? Dan zetten wij deze voor u in de grond of in uw plantenbakken. Bent u niet in staat om zelf mooie plantjes aan te gaan schaffen en mee te nemen naar huis? Geen probleem! Ook hier hebben wij een oplossing voor.

Bespreek met ons welke planten u graag zou willen hebben en wij verzorgen het graag voor u. Op deze manier hoeft u niet meer te sjouwen met onhandige plantenbakken of zware zakken tuinaarde. Wel zo makkelijk en veilig!

Samen zorgen wij ervoor dat u weer heerlijk kunt genieten van uw tuin!

Offerte en factuur via de post

In een wereld waarin de ontwikkelingen op het gebied van computers en telefoons razendsnel gaan, is het niet eenvoudig om alles bij te kunnen houden. Het digitale tijdperk gaat voor veel mensen veel te snel, zeker voor veel senioren. Een offerte of factuur via de post is bij ons geen enkel probleem. Sterker nog… stiekem vinden wij die ‘ouderwetse’ post zelf ook nog wel prettig.

Logo Zorginstelling Aafje

Samenwerking Zorginstelling Aafje

Aafje is een zorginstelling welke zorg en hulp aan huis biedt voor ouderen. Dit doen zij om het oudere mensen zo makkelijk mogelijk te maken zodat zij lang(er) thuis kunnen blijven wonen. Daarnaast heeft Aafje ook diverse zorghotels en huizen in de regio Rotterdam waar ouderen terecht kunnen.

Om ouderen te voorzien van een kwalitatief goede hulp, hebben zij een website gelanceerd waarop ouderen of hun naasten een goede, betrouwbare vakman kunnen vinden om werkzaamheden uit te voeren. Op deze manier hoeven ouderen niet lang te zoeken naar een geschikte vakman.

Door onze ruime ervaring in het verrichten van werkzaamheden bij ouderen, was het voor ons een logische stap om een samenwerking aan te gaan met Aafje. Op de website www.methulpvanaafje.nl bieden wij onze diensten aan voor cliënten van Aafje.  

Vertrouwde keuze voor een goede hovenier

Voor sommige ouderen is het best een drempel om een hovenier te laten komen. Sommige senioren vinden het enigszins spannend om ‘een onbekende’ te laten komen. U ook? U bent niet de enige want wat of wie haalt u in uw tuin?

Wij begrijpen dat het voor sommige senioren best spannend kan zijn om een hovenier te laten komen. Onze samenwerking met zorginstelling Aafje geeft u misschien net dat beetje extra vertrouwen en zekerheid dat er een goede, betrouwbare hovenier bij u langs komt.

Wij hebben veel ervaring met het onderhouden en aanleggen van tuinen bij senioren. Wij leggen u graag in alle rust uit hoe wij werken, wat de kosten zijn en wat wij voor u kunnen betekenen. Maak dus een vertrouwde keuze voor een goede hovenier.

Vaste hovenier dus een vertrouwd gezicht

In de thuiszorg zie je het vaak gebeuren: iedere keer weer een andere hulp en wéér een nieuw gezicht. Wij begrijpen dat het ontzettend vervelend is als u steeds een andere hulp krijgt en maar moet afwachten wie er nú weer langs komt?! Daarnaast weet u in dat geval ook niet hoe de werkzaamheden verricht worden en of dit wel naar wens is.

Daarom werken wij met vaste hoveniers als u daar behoefte aan heeft. Iedere keer komt dezelfde hovenier de werkzaamheden in uw tuin verrichten. U hoeft dus niet steeds weer te wennen aan een nieuw gezicht en u hoeft zich geen zorgen te maken over wie er vandaag weer voor de deur staat. Dat voelt wel zo vertrouwd!

Tuinonderhoud voor senioren is meer dan alleen onderhoud plegen

Uiteraard komen wij bij u langs om de tuin te onderhouden maar veel mensen vinden het ook gezellig om iemand om zich heen te hebben. Zeker in een tijd waarin veel ouderen zich eenzaam voelen is een praatje en persoonlijke aandacht erg belangrijk. Samen met u bespreken we welke werkzaamheden er verricht moeten worden en maken we de tuin weer naar uw zin. Tuinonderhoud laten uitvoeren is voor veel senioren dan ook even een (extra) moment van sociaal contact hebben met anderen.

Bereikbaar op de manier die u wenst – Contact

Contact opnemen kan op verschillende manieren. U kiest de manier die voor u het beste voelt: telefonisch, via de email of een contactformulier op onze website. Wij komen dan eerst even bij u langs om kennis te maken zodat u vooraf kunt aangeven welke werkzaamheden u uitgevoerd wenst te hebben. Als u nog vragen heeft, kunt u die natuurlijk direct stellen.

Laat u liever een familielid contact met ons opnemen of vindt u het fijn als er een familielid bij u is als wij langs komen voor een eerste gesprek? Ook dat is natuurlijk geen enkel probleem, twee horen immers meer dan één.  

 

Vele senioren gingen u reeds voor. Wij zijn u graag van dienst!

Neem contact met ons op

voor het maken van een afspraak