Rob van der Windt

Werkwijze

Werkwijze tuinaanleg en tuinonderhoud

Vooraf weten wat de tuinaanleg of het tuinonderhoud u gaat kosten? Dat kan NIET met een offerte op afstand. Bekijk onze werkwijze voor tuinaanleg en tuinonderhoud en zie waarom wij van mening zijn dat u alleen een goede offerte kunt krijgen als wij rekening kunnen houden met alle factoren. Na het lezen van dit artikel begrijpt u wellicht ook waarom wij vinden dat een offerte op afstand nooit een volledige prijs op kan leveren.

Wij komen bij u langs zodat u vooraf weet waar u aan toe bent. Dit voorkomt vervelende verrassingen achteraf!

Een offerte is maatwerk – Waar letten we op?

Het aanleggen van een tuin is niet iets wat u dagelijks laat uitvoeren. Een nieuwe tuin moet dan ook goed worden aangelegd zodat u de komende jaren kunt genieten van uw tuin. Maar… wat komt er allemaal kijken bij het laten aanleggen van een nieuwe tuin en waar letten wij op bij de aanleg van een tuin? Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze bij tuinaanleg en tuinonderhoud.

Wat kost de aanleg van de tuin? Of wat kost het onderhoud van de tuin? Vragen waar wij u graag een antwoord op geven. Om een goed antwoord op uw vragen te kunnen geven, komen wij graag bij u langs. Door deze werkwijze kunnen wij ter plaatse uw wensen bespreken en bekijken wij uw huidige tuin. Door deze werkwijze voor zowel tuinaanleg als tuinonderhoud, weet u precies waar u aan toe bent aangezien u alleen een goede offerte kunt ontvangen als wij weten waar we precies over praten.

Verder kijken wij o.a. naar de volgende zaken:

  • Uw wensen
  • Gezinssamenstelling
  • Ligging van de tuin
  • Materiaalkeuze
  • Ophogen of afgraven van de tuin
  • Afwatering
  • Materiaalaanvoer en afvoer
  • Machinegebruik
  • Bomen
  • Budget

Wensen

Uw wensen zijn natuurlijk een belangrijk uitgangspunt voor de werkzaamheden. Het draait tenslotte om uw tuin. Heeft u zelf al ideeën over de aanleg of renovatie van uw tuin? Of wat zijn uw wensen m.b.t. tuinonderhoud? Wilt u dat wij u eenmalig helpen met het onderhoud van het grove werk of wilt u dat wij het tuinonderhoud volledig uit handen nemen?

Gezinssamenstelling

Misschien staat u er in eerste instantie niet bij stil maar ook hier kijken wij naar tijdens een bezoek aan uw tuin. Heeft u bijvoorbeeld kleine kinderen? Dan denken wij met u mee om de tuin zo veilig mogelijk te maken zodat uw kinderen veilig in de tuin kunnen spelen. Misschien krijgen de kinderen zelfs een gedeelte van de tuin tot hun beschikking waar ze naar harte lust kunnen spelen.

Geen kinderen? Maar misschien wat slechter ter been? of rolstoelafhankelijk? Het zijn belangrijke omstandigheden waarmee wij graag rekening houden bij de uit te voeren werkzaamheden in uw tuin. Iedereen moet namelijk kunnen genieten van de tuin.

Ligging van de tuin

Hoe is uw tuin gelegen t.o.v. de zon, bent u een zonaanbidder, of zit u liever in de schaduw? Waar kunnen wij het beste een terras aanleggen? En wat zijn uw verdere wensen in de tuin?

Materiaalkeuze

Heeft u al nagedacht over de materialen voor de aanleg of renovatie van uw tuin? Er zijn namelijk legio mogelijkheden. Wij adviseren u hier graag over. Daarnaast hebben wij ook diverse brochures bij ons waarin u diverse materialen kunt zien, wat vindt u mooi en past dit binnen uw budget?

Wij adviseren onze klanten ook altijd om naar materialen te gaan kijken bij het Tuincentrum of een leverancier van sierbestrating. Een siertegel in een brochure kan er in het echt anders uitzien. Ook kunt u het materiaal daar voelen. Sommige siertegels hebben bijvoorbeeld een heel grove structuur en als u graag op blote voeten naar buiten stapt, kan dat vervelend aanvoelen.

Sierbestrating uitzoeken?
“Ga naar de winkel om sierbestrating te bekijken. Kijk en voel het materiaal. Een brochure of internetplaatje kan nooit de exacte kleuren weergeven.”

U zoekt de materialen uit, wij regelen de rest

Wij werken veel samen met Tuincentrum van den Berg uit Vierpolders. Zij hebben een uitgebreid assortiment aan sierbestrating, tuinhout en beplanting van goede kwaliteit. Ergens anders iets moois gezien? Ook dat is natuurlijk geen probleem. Grote kans dat wij het kunnen leveren! Uw keuze gemaakt? Geef deze dan aan ons door en wij regelen de rest. U hoeft dus niet zelf een bestelling in de winkel te plaatsen, wij regelen alles voor u zodat alles op tijd en tegelijkertijd wordt geleverd. Door onze goede samenwerking met diverse leveranciers kunnen wij dit vaak snel en gemakkelijk voor u regelen, het kan zelfs voordeliger voor u uitpakken!

Ophogen of afgraven

Soms moet een tuin worden opgehoogd om ervoor te zorgen dat u comfortabel uw tuin kunt betreden. Heeft u een nieuwbouwwoning, dan bestaat de kans dat er nog een gedeelte moet worden afgegraven omdat een goede kwaliteit van de grond belangrijk is voor uw tuin.

Afwatering

Door het veranderende klimaat wordt het steeds belangrijker om rekening te houden met een goede afwatering. Hier zijn gelukkig veel mogelijkheden voor om te voorkomen dat u natte voeten krijgt. Bij het bezoek aan uw tuin kijken wij dan ook altijd naar de mogelijkheden om overtollig water af te voeren. Daarnaast houden wij hier uiteraard ook rekening mee bij het leggen van uw bestrating.

Materiaalaanvoer en afvoer

Hoe kunnen wij de materialen aanvoeren? Kan de vrachtwagen met materialen dichtbij de tuin komen of moeten alle materialen op een andere manier op de plaats van bestemming worden gebracht? Moeten wij door het huis met materialen of is er een achterom? En hoe kunnen we de restmaterialen het beste afvoeren? Uiteraard hoeft u hier niet zelf op te letten maar dit is wel één van de zaken waar wij op letten bij een bezoek aan uw tuin.

Machinegebruik

Moet die grote boomstronk uit uw tuin worden verwijderd? Of moeten er grote werkzaamheden worden uitgevoerd waarbij wij machines moeten gebruiken? Dan kijken wij ook welke machines wij nodig hebben en of en hoe deze in uw tuin kunnen komen.

Bomen

Staan er grote bomen in de buurt van uw woning? Of in de tuin zelf? Dan kunnen wij hier rekening mee houden met de aanleg van uw tuin. Wortels van een boom kunnen bijvoorbeeld op den duur uw bestrating omhoog duwen. Daarnaast kan de schaduw van een boom ook zorgen voor aangename verkoeling op warme dagen maar ook zorgen voor het eerder ontstaan van groene aanslag op uw sierbestrating. En wat te denken van de juiste keuze voor beplanting? ‘Zonminnende’ beplanting moet je dus niet in de schaduw plaatsen.

Budget

Tot slot kijken wij ook naar uw budget. Heeft u een bepaald bedrag in uw hoofd voor de aanleg van uw tuin of wilt u niet meer uitgeven dan een bepaald bedrag? Dan kunnen wij hier rekening mee houden bij de aanleg van uw tuin en u adviseren om uw tuin op een bepaalde manier aan te leggen om deze zo goed mogelijk af te stemmen op uw wensen. Wij merken dat klanten het soms lastig vinden om in te schatten wat de kosten voor de aanleg van een tuin zijn. Wensen zijn er vaak volop maar zijn ze ook reëel voor het budget dat u in gedachten heeft?

Aan de slag voor een vrijblijvende offerte

Nadat wij uw wensen hebben geïnventariseerd gaan wij voor u aan de slag om een vrijblijvende offerte te maken. Indien het gaat om de aanleg van uw tuin, kunnen wij ook een tuinontwerp voor u maken.

Hoe leg je een tuin aan

Offerte op afstand?

Er zijn hoveniersbedrijven welke zeggen een offerte op afstand voor u te kunnen maken. Zoals u heeft gelezen komt er heel wat kijken bij het maken van een goede offerte. Wij zijn dan ook van mening dat een dergelijke werkwijze u geen goede offerte op kan leveren. Omdat wij het belangrijk vinden dat u een goede offerte ontvangt en vooraf weet waar u aan toe bent, hebben wij gekozen voor bovenstaande werkwijze voor tuinaanleg en tuinonderhoud.

Ook vooraf weten waar u aan toe bent? Zonder vervelende verrassingen achteraf? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.